מה זה אתר רספונסיבי? בשנים האחרונות מתברר כי יותר משתמשים יגלשו ברשת על ידי מכשיר הסלולרי שלהם שמתפתחים ומשתנים בקצב מהיר. בהתחלה המענה הכי מקובל היה להקים כמה אתרים שכל אחד יתאים למכשיר ופלטפורמה שונים, מה שגרם לתחזוקה כוללת של כמה אתרים במקביל ושימוש בכמה כתובות לאותו אתר, או להבדיל, נבנתה אפליקציה במקביל לאתר האינטרנטי מה שדרש הוצאה כספית גדולה.
זאת הסיבה שנולד לו הצורך במענה לעיצוב אתרים שהוא רספונסיבי ויש לו נחיצות משמעותית בכל ההתפתחות של הטכנולוגיה העתידית. המטרה העיקרית בבניית אתר רספונסיבי תהייה להתאים את האתר / או האפליקציה ה – 'וובית', לממדי המסך בו הם יוצגו.
בנוסף, חשוב לדעת כי אתרים רספונסיביים מתנהגים טוב יותר בתהליך קידום אתרים בגוגל ויקבלו תעדוף במנוע החיפוש על פני אתרים שאינם מותאמים לגלישה בכל המכשירים.
איך בונים אתר רספונסיבי?
רבים נוטים לחשוב שאתר רספונסיבי יהיה חלופה לאפליקציה או לאתר אינטרנטי שמותאם למובייל אך למעשה זה שונה. הרעיון בבניית אתר רספונסיבי הוא ליצור אתר אינטרנט נוח לכל גולש ללא קשר לסוג המכשיר שבו הוא גולש באותו הזמן. מכיוון שהמגמה כיום, היא שימוש נרחב בטאבלטים ומוביילים מלבד המחשבים האישיים, בנייה ועיצוב רספונסיבי הפך להיות כלי מבוקש ביותר להצגה של אתר מותאם לכל מגוון הגולשים ובכך כל גולש יכול ליהנות מחוויה יעילה ופשוטה של גלישה.
אתר רספונסיבי יחשוף את כל האתר, אולם בפריסה אחרת על גבי צג כל מכשיר כך שלא יהיה בכלל שינוי או הבדל בגודל הפונטים, התמונות או כל אלמנט שנמצא באתר.
למעשה, האתר יבנה את עצמו בצורה מחודשת ובסנכרון מלא בהתאם לכל סוג של מסך, בין אם מדובר במידת מסך – 3.2 אינץ' ועד למסכים שהם בגודל של 60 אינץ’ ויותר. בניית אתרים באמצעות עיצוב רספונסיבי תתאפשר בזכות HTML 5.0 ומערכת עיצוב CSS-3 שמספקת לאתר האינטרנט את היכולת לזהות את ממדי אותו מסך או מכשיר שבו הגולש עושה שימוש בזמן אמת ולפי זה ניתן להציג לגולש את העיצוב המתאים.
ביצוע התאמה של אתר קיים למובייל
אפליקציה למוביילים למעשה תצמצם את התכנים שמופיעים באתר ואינה מציגה תכנים שמוגדרים לתוכן שהוא 'אינו רלוונטי', לרוב פיתוח אפליקציות למכשיר המובייל תעסוק ביצירה של אתר מותאם לגודל המסך ולתצוגה שתסייע בהנעה לפעולה כמו טופס להשארת פרטים, דף הזמנה ועוד.
חשוב לעשות את פעולות ההתאמה למובייל עוד בשלב עיצוב האתר על מנת שלא להיתקל בקשיים בשלב מאוחר יותר.
בעקבות זה הגולשים לא יחשפו לכל התוכן והמידע שאולי עבורם הוא חשוב וזאת בעקבות מגבלות של מקום, לעומת זאת באתר רספונסיבי שיופיע במובייל, הגולש יהיה חשוף לכל התכנים, בדיוק כמו במחשב הנייד וכך לא יפספס מידע שאולי עבורו הוא בהחלט חיוני.